<b>2019·05·01</b> <em>collection design</em><br><em>Territori Rondes</em><br> Edited by Barcelona Regional

2019·05·01
TERRITORI RONDES. 11 idees i propostes al voltant de les Rondes de Barcelona i el seu entorn

Editor: Barcelona Regional
Authors: Josep Parcerisa · Álvaro Clua; Caterina Figuerola · Jordi Claret; Pich Architects · Built Architecture; Territorisxlm; Barcelona Regional; estudio Herreros · Mariona Benedito; Batlle i Roig; Arturo Frediani; Jaime Coll · Judith Leclerc; Miriam García -Landlab Laboratorio de Paisajes; Maria Rubert · Alex Giménez
Graphic design and coordinator of the collection: Álvaro Clua

Fa més de 25 anys que les Rondes fan la seva funció d’enginy arterial que connecta territoris. Però les Rondes són també uns barris i uns paisatges afectats pel pas d’aquesta imponent infraestructura: és el territori Rondes. Un espai que, des dels Jocs Olímpics, ha estat objecte d’estudi i de transformació, i on permanentment s’han abocat noves perspectives. Els darrers anys, Barcelona Regional ha elaborat quatre grans estratègies (l’Agenda Besòs, el Pla Litoral, l’Estratègia del Delta del Llobregat i Barris de muntanya-Collserola) que agrupen diversos projectes amb la Ronda com a eix vertebrador. Una selecció d’aquests projectes es recull al llibre “Rondes Barcelona. Present i Futur”, publicat amb motiu dels 25 anys de Barcelona Regional. El llibre proposa una anàlisi polièdrica de les Rondes i inclou projectes, dades objectives i subjectives sobre les Rondes, així com la crònica de la iniciativa acadèmica anomenada Des-cobrir les Rondes.

Aquest llibre-resum de la col·lecció Territori Rondes és un pas més en aquesta reflexió. Les 11 propostes aquí presentades tenen com a objectiu exemplificar el potencial estratègic d’aquest territori per a donar resposta a problemes persistents i a oportunitats que exigeix la metròpoli: la urgència habitacional, el canvi climàtic, la mobilitat i la re-definició de la relació de la ciutat amb el territori que l’envolta.